The kids are alright.

Jaha, tydligen älskar Tilda blodpudding. Hon såg bilden och frågade var det var, och när hon fick höra att det var blodpudding började hon gråta för hon det är hennes favoritmat och kan vi inte ha det till middag snälla mamma!!! Och jag sa att jag har ingen hemma och att hon dessutom nästan har spytt när hon har smakat det innan. Men hon har visst ändrat sig och nu ääääälskar hon det, så nu blir det blodpudding här hemma imorgon. Med spyhinken redo bredvid bordet.


Annars är det panik här hemma just nu, för ungen har glömt sina barr på dagis, och hon klarar sig inte utan sina barr och allt är förstört och världen är skit och jag är dum i huvudet som inte vill gå tillbaka och hämta dem och hon hatar mig. Alltså barr. Som hon har hittat i skogen.

Var det någon som sa tonåring?


Home, smelly home.

Idag lagade jag ägg till frukost, det är nog det bästa som finns. Vad mina blodkärl tycker om den saken vet jag ej men det lär de väl tala om om ett par år eller så.

-Mums mums, säger jag.
-Klibb klibb, säger kolesterolet.
-Ajajaj, säger hjärtat.
-En sked smör till det där?, säger "doktor" Dahlqvist.

Hur som helst, den dagen den sorgen. Eller, den dagen den hjärtinfarkten kanske man ska säga.

Nyss kom jag hem efter att ha hämtat hem trollet. Och så fort vi öppnade dörren vällde lukten av ägg emot oss. Och då insåg jag att ägglukt är, förutom kaffe och nybakat, den mest välkomnade lukt jag vet. Så jävla underbart doftar det! Jag har två teorier angående detta. Antingen beror det på mina år på Irland, med "full Irish breakfast" var och varannan morgon. Eller, och detta är mer troligt, så handlar det om min "känsliga" tarmar. Har man levt halva livet i ett gasmoln så är det ju inte så konstigt att det är där man känner sig mest hemma.

(Angående bilden måste jag bara säga att ni kan bortse från bönorna. Sånt äckligt skit skulle jag aldrig äta. Och det där svarta är black pudding, en slags blodpudding. Den kan ni inte bortse från, för sånt skit äter jag tydligen.)

Prosit.

En jobbig sak med att vara fattig är att man måste köpa det allra billigaste toapappret. Sånt där rivigt, som typ får lillhönan att börja blöda när man torkar sig.

När mitt toapapper tog akut slut i veckan, på grund av snor och magsjuka, kom min räddare D hit med nytt till mig. Och inte sandpapper-varianten, nej sånt där mjukt underbart Lambi-papper. Herre min skapare vad skönt det plötsligt blev att gå på toa. Lite som att nysa, skulle nog vissa säga.


Jomendetärklart.

Söndag, och en miljard saker att göra. Man missar mycket när man ligger däckad i en vecka.

Dagens ålder: 30 år minus 321 dagar.

Dagens sjukstatus: Snorig men glad.

Dagens vikt: En påse kinapuffar tyngre än igår.

Dagens konstigaste: Har diskat. Sjukt stolt över mig själv, nu slipper jag äta min middag direkt från bordet ikväll.

Dagens undran: Har ingen som jobbar på tv hört talas om ordspråket "ju fler kockar desto sämre tv"?

Dagens bästa: Snart är det måndag och Tilda-vecka!

Dagens citat: "Jag tror jag ska ta de där tabletterna som stolpiller istället, de är så hårda och sträva och det gör ont att svälja dem." Ja, det gör säkert mindre ont att trycka in dem the back door.


Ed Gein.

En sak jag saknar när Tilda är hos sin pappa: Leka med Barbie.

La vida loca

Fredagsmys med D igår:

Micromat i soffan. Båda blir så mätta att vi måste vila en stund. Vaknar tre timmar senare på soffan. D ligger i sängen och snarkar. Efter en stund vaknar han med. Slötittar på dåliga nattprogram en stund. Somnar om.

Vi vet minsann hur man umgås vi!


En fundering: Känns inte Let's Dance lite som en firmafest? Dålig dans, skittråkiga "under-bältet"- skämt (erkänn att du vill känna på min mage David, höhöhö) och fula kläder. Finns det vuxna människor som tittar på Let's Dance och tycker att det är bra och underhållande? Som går på jobbet hela fredagen och bara längtar hem till myset med tacos, bag in box och Let's dance? Verkligen? Helt ofattbart.

(Och jag vet att jag inte borde klaga över andras fredagsvanor - micromat liksom, men ändå.)

Wax on, wax off

Har fått en sådan där "Homer Simpson- grop" i min soffa. Av min röv alltså. Det är ju pinsamt, dags för förändring! Så jag drar till D och lägger mig i hans soffa istället. Bäst för honom att han har godis.

Saker jag gillar idag: Män i mustasch
Saker jag ogillar idag: Min mustasch


Public service

Tankar om Debatt igår:

* Hon den där tjejen från Ung Vänster, satan vad snygg hon var. Ännu snyggare när hon blev sådär upprörd att hon nästan inte kunde andas. Hon var så snygg att jag hejade på deras sida, trots att jag skiter ganska mycket i Kamprad och vad han gör med sina pengar.

* Paulun (heter han så, den där "näringsexperten" som har skrivit tusen böcker om mat?), har han börjat knarka eller? Fan vad sliten han såg ut, och sliskig. Var han inte en sådan där typisk svärmorsdröm (hahaha) innan? Jag tror minsann du behöver lite socker, Paulun.

* Danska pappan - förstod någon vad han sa över huvud taget? Det var ju ett skitspännande ämne och han var ju trevlig på alla vis, men VAD SA MÄNNISKAN? Roligast när Belinda bara nickade och ja, hmm... och man fattade att hon förstod lika lite som mig. Sen fick han applåder också, antagligen som en panikåtgärd för att dölja att ingen fattade nånting.

Men roligast i ALLA Debatt-program är ändå när "vanligt folk" ska ge kommentarer på debatten. Och de bara eh jag tycker Ikea är bra eller jag kör autistiska barn varje dag så jag vet hur det är och jag tänker att fy fan vad de kommer att skämmas när de ser det här på Svt play sen. Eller antagligen inte, men de borde göra det.

Och extra mycket skäms jag för jag vet att om jag hade varit där i publiken, så hade jag varit värre än allihop. Debatterat om typ Colin Nutley eller nåt annat som jag skiter totalt i. Bara för att jag gillar min egen röst liksom. Den är bättre än danskens i alla fall.

Hypokondrisk.

Googlar desperat på alla symtom jag har. Få bara upp sidor om graviditet. Sorry Google, har visserligen ett väldigt bra och frekvent sexliv, men några penisar finns inte med i ekvationen just nu.


Mount Everest.

Idag saknar jag trollungen. Vem ska annars diska här hemma? Kattjäflarna vägrar ju lära sig. De har för övrigt tydligen ätit tapetklister inatt. Ska bli spännande att se hur deras bajs ser ut ikväll

Sjukstatus idag: Lika jävligt som igår.


Funderar för övrigt på att klippa mig så här igen. Vad tycker ni?


Gourmet.

När man ser min kvällsmat ikväll är det svårt att tänka sig att jag hade tänkt söka till Sveriges mästerkock.




Per Morberg (svettig som fan): Ja du Lina, känner du att denna rätt representerar dig och din matlagning?

Jag: Ja, det tycker jag. Jag tycker om den enkla matlagningen, robusta och bra råvaror. Riktig husmanskost, back to basics liksom!

Wet dreams.

Jag är så jävla grym på Sudoko. Har alltid varit en korsords-tant, men sedan jag fick en ny* telefon som man kan spela Sudoko på har jag blivit besatt. Jag drömmer om Sudoko, konstant. Bara hmm om sexan ska vara där så kanske femman kan vara där. Eller nej, det gick ju inte, men kanske tvåan kan vara där. Och då kan ju ettan vara där och så har jag hela den rutan klar! Och så vidare hela natten. Så jävla hett.


*Ny i bemärkelsen nyköpt. Inte ny i bemärkelsen att den har sådana nymodigheter som mms eller kamera eller sånt. En sån här är det. Men jag är skitglad, bästa telefonen jag nånsin haft. SUDOKO liksom. Tack världens bästa Petra! Och tack till min förra telefon som bestämde sig för att dö.

RUT

Tecken på man är jävligt sjuk:

Man sitter i soffan och råkar spilla cola på golvet, orkar inte böja sig ner och torka upp det utan kallar istället på katterna och försöker få dem att slicka upp det.

Eller nej, just det. Så gör jag ju alltid. Där blev det fel. Men sjukare än sjukast är jag.


hulk hulk

Mår illa, äter micromat och kollar på Top Model säsong nånting. Hejar på han där bögen i juryn.

Återkommer när mandelfisken med mos och ärter har landat i toaletten, så att säga. Så om ungefär tre och en halv minut skulle jag gissa.


Trosbekännelse

Kära gud.

Jag vet att du är en bitter, hämndlysten jävla sadist. Men ändå, hur tänkte du?

"Det är fan vad hon gråter om förkylning och feber och finnar på hakan och åldersnoja och bristningar och julbords-kilon som inte vill försvinna och skolarbete som inte blir klart och csn som inte vill ge henne några pengar och alla hyresvärdar i Kalmar som inte har någon lägenhet till henne och kåta, skrikande katter som håller henne vaken om nätterna och vintern och mörkret och snön och internet som inte funkar. Jag ska nog visa henne, den otacksamma lilla slynan. Varsågod Lina, här får du lite maginfluensa också, mohahahaha!"

Gud, du är ett jävla rövarsle.

Fjong.

Anledningen till att jag nästan slog sönder min internet-fjong idag:




Va faen är det för fel på mitt internet? NOLL kbps funkar liksom inte.

För övrigt har jag fått berättat för mig att godis är mat, så förra listan stämmer inte. Jag har visst ätit mat idag. Extrem mycket mat.


Självdisciplin.

Saker jag inte har gjort idag:

- Ringt csn
- Skrivit klart mitt arbete
- Rensat kattlådan
- Slängt högen av snorpapper bredvid/i/under sängen/soffan/soffbordet
- Ätit mat
- Diskat


Saker jag har gjort idag:

- Ätit godis
- Spelat Sudoko på min telefon
- Druckit 8 koppar kaffe
- Nästan slagit sönder min lilla internet-dong (vilket jävla ord, så kan det väl inte heta på riktigt?)
- Snutit mig cirka tvåhundrasju gånger
- Bildgooglat det här och sedan borstat tänderna i en halvtimme
- Kedjerökt
- Spelat mer Sudoko


Jag tycker nog jag förtjänar ett glas vin ikväll, efter allt hårt arbete.

Doft av kärlek.

En bra sak med att återfå luktsinnet efter en veckas förkylning är att kaffet inte bara smakar snor längre. En dålig sak är att man inser att allt i lägenheten, inklusive kläderna man har på sig, luktar kattbajs.

Okej.

Har alltså börjat blogga igen, vi får väl se hur länge det funkar innan jag får psykbryt och raderar allt som jag skrivit eftersom allt är skit och jag är sämst i världen och vill döööööööööööööö och så vidare. Så gjorde jag med gamla dagböcker en gång (fast brände upp) , sen ångrade jag mig och var skitledsen över det men nu tycker jag nog att det var bäst så ändå. För vill jag verkligen att eftervärlden ska få läsa om min pubisångest och hur synd det var om mig som var så ful och finnig? För att inte tala om den djupa mörka poesi jag skrev, shit vad pinsamt. Nej, bara att slänga, radera, bränna. Jag ger denna blogg en månad max. 

Hur som helst, idag är det exakt 325 dagar tills jag fyller 30. Fy fan. Det finns nog inget positivt med att fylla 30. Förutom att man får ha en stor fest kanske. Men full får man väl inte ens bli, för man är faktiskt 30 och då ska man bete sig vuxet och vara en bra värdinna och dricka rödvin i små små klunkar. Nej, tror jag skiter i att ha fest och sitter hemma och klunkar upp en box själv istället. Om 325 dagar alltså.

Det finns ju sådana där listor på saker man ska ha gjort innan man fyller 30. Jag har oftast inte gjort ett skit av något som står på dem. Men jag har i alla fall varit på festival och kissat i skogen och sådär, och jag har fött barn. Det får fan räcka. Hoppa bungyjump och bestiga berg har aldrig varit min grej ändå. Men knarka i Amsterdam finns med på ganska många listor, det kanske man skulle prova?

För övrigt tycker jag att min header är något av det snyggaste jag sett. Det är Tildas konstverk, själv kan jag bara rita sådana där 25-hundar (som nån häftig kille lärde mig på lågstadiet, och som jag fortfarande är skitstolt över att kunna).

Egentligen borde man väl skriva en slags presentation istället för det här, men det orkar jag inte nu. Ska återgå till att skriva om parodontit (vilket ger mig mer ångest än att tänka på rymden typ) och dricka kaffe.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0