Mustasch

En gång när jag var kanske 14 år och min mamma och lillasyster Emma kom och hämtade mig vid skolan, så hade jag av någon anledning lindat in mitt hår och huvud i halsduken, jag frös väl eller nåt. Och då fick Emma panik för hon trodde jag hade fått cancer och tappat allt hår så hon stortjöt hela vägen hem. En riktig liten dramaqueen var hon som barn. Numera är hon visserligen fortfarande en dramaqueen men också en stark, rolig, vacker, fantastisk kvinna (precis som mina andra underbara systrar). Och nu har hon skrivit om cancer för Mustachkampanjen, läs det här!

Älskade Emma och Vilde

Sharp

Jag är nog den dummaste jag vet (i alla fall varannan dag, resten av dagarna är jag den smartaste jag vet, moodswings oh yes). Min senaste dumhet:

Jag älskar att laga mat, och kan faktiskt vara en riktig mästerkock. Men jag har inga ordentliga knivar (har inte råd helt enkelt). Så jag köpte för några år sedan ett knivbryne för att mina gamla knivar skulle funka ett tag till. Och jag vässade och vässade men inte fasen blev knivarna vassare! Jag provade några gånger men det funkade inte alls, så det där brynet blev liggandes i en låda, oanvänt fram tills i förrgår.

I helgen fick jag nämligen veta varför mina knivar inte blev vassare: Jag hade "vässat" i fel riktning. Alltså med eggen längs med brynet istället för MOT (om någon förstår vad jag menar). Så jag grävde fram brynet, vässade alla knivar och voilà- knivarna är som nya (eller nästan i alla fall)! Nu jäklar ska här finhackas!

Det första jag gjorde med mina nyvässade knivar var så klart att skära mig i fingret, men hey- det är sånt man får stå ut med.

Loppa

Loppisfynden från i lördags (ber om ursäkt för den skitdåliga bildkvalitén, insåg inte att jag hade helt fel kamerainställningar förrän jag la över bilderna på datorn och då orkade jag inte ta om dem):Lite blandade sy- och pysselböcker, 5 kr st!Spegel med tillhörande lampetter, i väldigt dåligt skick men kan nog bli finfina! (Sigge verkar i alla fall gilla dem!)En mandelkvarn för 25 spänn, perfekt!Och så en bild på de tapetprover jag fick hem idag från Måleributiken, superfina! Den med fjärilar ska jag göra en tavla av till Tilda, den andra har jag inte riktigt bestämt... Några tips från pyssliga kanske?Hold

Glömde berätta vad som hände när vi körde hem från loppisen i lördags: Bildörrsjäveln gick sönder. Jag kan absolut ingenting om bilar och vet därför inte vad det var som gick sönder (D förklarade men jag fattade noll), men den gick inte att stänga iaf. Så jag fick hålla i dörren hela vägen hem, vilket var sådär kul. Särskilt eftersom D inte kunde köra försiktigt fast jag sa till honom det jag skrek det till honom, vilket resulterade i att jag var rädd och sur hela vägen hem.

Men jag förlät honom sen, för han lyckades på något sätt svetsa dörren så den lagades och det är ju väldigt sexigt. Med män som kan laga saker alltså. Och kvinnor också förstås, att kunna laga saker är nog en av de sexigaste egenskaperna som finns. Jag innehar inte den egenskapen, tack och lov är jag rätt het ändå.


Kaktusdalen

Att sitta uppe till klockan 3 med "svärfamiljen" (eller den ena svärfamiljen får jag säga, Daniels pappa och hans fina A är andra svärfamiljen) och spela Sverigespelet är kanske inte världens bästa idé när man måste upp tidigt nästa morgon för att pluggapluggaplugga... Men det gjorde jag visst ändå. Och inte för att vi drack massa vin eller så (då blir det ju ofta så att man glömmer tid och rum) utan bara för att vi hade så förbannat roligt. Okej, sista timmen bestod väl mest av hysteriska "jag-är-så-trött-att-jag-inte-kan-sluta-skratta"-skratt och utbrott av typen "Men svara på den jävla frågan nu, jag måste sooooova", men kul var det. Och vann gjorde jag. Så klart, jag är grym på frågesport (speciellt klockan 3 på natten).

Idag har jag alltså pluggatpluggatpluggat tillsammans med D:s syster, vi fick låna deras mammas kontor så där satt vi hela dagen och var duktiga. Hon mer duktig än jag måste jag erkänna, min hjärna fungerade inte riktigt som den borde. Och jag råkade ramla över en massa fina bloggar som jag fastnade lite i... Dumma mig, eller nåt. Men det var roligt med pluggsällskap och skönt att kunna bolla idéer med någon som förstår vad man pratar om.

Kaffet på, böckerna fram- nu fortsätter vi. (Och med vi menar jag jag, mitt enda pluggsällskap nu består av mina två galna katter, inte jättemycket till hjälp.)

Tjoho

Sjukt dålig på att blogga, jag vet. Livet, familjen, kärleken tar alldeles för mycket tid. Och det är väl sunt kan man tycka. Fast den här jävla stressen skulle jag kunna vara utan.

Var hos D:s mormor på massage för jag har skadat ryggen (ingen aning hur, alldeles för svaga muskler antar jag) och hon hittade ungefär en miljon knutor på min rygg, nacke, hals... Stressknutor sa hon, och det i kombination med spänningshuvudvärk, svimningar och allmänt skumt mående borde väl få mig att stressa ner lite. Men hur fan gör man det egentligen? Nån som har en chill-pill att ge mig?

Idag tog jag i alla fall en liten plugg-paus och åkte till loppisen som ligger här i grannbyn. Jag fyndade några fina syböcker, en gammal mandelkvarn och en spegel med två tillhörande lampetter (lite trasiga men sjukt fina). Loppisfynda är det bästa som finns!

Och nu är jag hos "släkten" (D:s mamma med man, D:s syster och hennes underbara pojke) i Bergkvara och ska grilla och mysa. Eller jag ska ju inte grilla, det får de mer kunniga sköta. Jag tittar på, surfar lite, och njuter av att finnas till. Det är skönt, imorgon får jag fortsätta pluggstressen.

Well, roligare än så blir det visst inte idag. Men jag bloggade i alla fall, det är mer än jag gjort på många många veckor.


RSS 2.0